Cavendish Road House, Kilburn London, UK

Sensitive refurbishment of the ground floor of an existing two-storey early 20th century mansion house situated in a conservation area in Kilburn, North London.

The project included the introduction of a single storey 50m2 partially sunken rear extension lying within the extensive rear garden forming part of the property.

The extension consists of a structural steel frame resting on a reinforced concrete slab. Timber joists span between the steel frame, with glazing and masonry cladding the elevation. Heave protection was required under the slab. Low retaining walls delineate two side of the extension and mass underpins were required under the boundary wall along one side of the extension.

The main works in the existing house consisted of forming strategic openings in existing loadbearing walls to suit the client’s brief. This entailed delicate structural interventions and corresponding careful temporary works.

Project completed in 2017.

All
Bridges
Commercial
Cultural & Education
Healthcare
Residential
Tall Buildings
Return to home page
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our our Privacy.
Youtube
Vimeo
Google Maps