BeamMobile, Wakefield, UK

Previous Next Share on facebook Share on linkedin Share on whatsapp Shortlisted competition entry for a mobile exhibition space for Beam in Wakefield, UK. The proposals focused on synthesizing an object and an event. The concept was based on a moveable vehicle which adapts to new spatial configurations depending on the exhibitions. This is achieved […]

CPSU, Guardamangia, Malta

CPSU-main-slider

Share on facebook Share on linkedin Share on whatsapp The CPSU building is a 3- storey building located in Guardamangia, central Malta. The existing structure consists predominantly of a reinforced concrete frame with reinforced concrete slabs and beams supported by reinforced concrete columns and loadbearing masonry walls. Some parts of the building have precast concrete […]

Mount Carmel Hospital, Attard, Malta

Mount-Carmel-hospital-1

Previous Next Share on facebook Share on linkedin Share on whatsapp Multi-storey residential development comprising three D-shaped blocks with interconnecting double storey basement that step in height between four and seven storeys to accommodate 450 apartments. The project included retaining a Grade 2 listed façade and introducing an elegant 25m stayed bridge linking the courtyards […]

Wingscape, UK

Wingscape-2copyright-ATMOS-1

Previous Next Share on facebook Share on linkedin Share on whatsapp Competition entry for a mobile pavilion. The designs drew inspiration from a butterfly’s anatomy and consisted of twenty-two moveable structural arms either side of a stiff central spine. These could adapt into multiple configurations to create different spatial arrangements depending on the nature of […]

V&A Museum Henry Cole Wing, London, UK

VA-museum-1copyright-Peter-Cook

Previous Next Share on facebook Share on linkedin Share on whatsapp Refurbishment of the Henry Cole wing to house the new RIBA special drawing collection. The intervention included delicate reconfiguration of the existing structure fabric and assessment of the existing structure to suit the interventions, including a delicate assessment of a 1960’s reinforced concrete frame […]

UBH Toyen, Oslo, Norway

UBH-Toyen-1

Previous Next Share on facebook Share on linkedin Share on whatsapp A 7-storey glasshouse structure housing Norway’s national botanical garden. The building is circular on plan and is formed by a geometrically complex cable net structure that is supported by sculpted steel frames. These frames are situated between the separation partitions delineating the different zones […]

Health School, Anglia Ruskin University, Chelmsfield, UK

Health-School-1copyright-Wilkinson-Eyre

Previous Next Share on facebook Share on linkedin Share on whatsapp New build 5 storey health school forming part of the new Anglia Ruskin University campus. The building is slightly curved on plan and was formed in reinforced concrete frame. The site was situated in a flood plain, requiring complex flood prevention analysis/remedial measures for […]

Hull Truck Theatre, Hull, UK

Hull-Truck-Theatre-1

Previous Next Share on facebook Share on linkedin Share on whatsapp A state of the art theatre consisting of a reinforced concrete frame and long span steel beams spanning onto storey deep steel trusses, and a basement in difficult ground conditions. The project included intricate acoustic isolation between auditoria and challenging constraints to achieve a […]

St Andrew’s Church Southgate London, UK

St-Andrews-Church-1

Share on facebook Share on linkedin Share on whatsapp Sensitive introduction of a mezzanine floor in a designated zone at the first floor level of the St Andrew’s Church of England in Southgate, North London, to house a listed 19th century listed organ. Project currently at tender stage.

Amwell St Dance Studio, London, UK

amwell-st-dance-studio

Previous Next Share on facebook Share on linkedin Share on whatsapp Refurbishment of an existing dance studio situated at the ground floor of a 2-storey building with offices located in the floor above. The project included the incorporation of a moveable partition to enhance flexibility of the space and allow the space to be used […]