UBH Toyen, Oslo, Norway

A 7-storey glasshouse structure housing Norway’s national botanical garden. The building is circular on plan and is formed by a geometrically complex cable net structure that is supported by sculpted steel frames. These frames are situated between the separation partitions delineating the different zones of the botanic garden. The dramatic clear height space created is over 25m high and 24m wide at top end, spiraling down to 5m high and 6m wide at lower end. Konrad directed the structural engineering design team whilst at Arup.

All
Bridges
Commercial
Cultural & Education
Healthcare
Residential
Tall Buildings
Return to home page
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our our Privacy.
Youtube
Vimeo
Google Maps