X-House, Malta
View Project

Development of a 2-storey villa, with a basement, in northern Malta. The project is defined by complex architectural massing that is achieved by a play in structural geometry. The solution includes hanging parts of the first floor slab from the roof structure and introducing an eccentrically located X-shaped column at ground floor to support a cantilevering box structure at first floor which in turn partly overlies an external swimming pool. Project is currently under construction. Konrad directed the structural engineering team whilst working at Arup.

All
Bridges
Commercial
Cultural & Education
Healthcare
Residential
Tall Buildings
Return to home page
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our our Privacy.
Youtube
Vimeo
Google Maps